TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Fëmija juaj nuk fle? Ja çfarë keni bërë gabim

August 20, 2018

Të vësh fëmijën në gjumë dhe që ai të flejë është një nga sfidat më të mëdha për një nënë të re. Por ju mund të anashkaloni disa nga gabimet më të zakonshme që bëjnë prindërit në rutinën e gjumit të fëmijëve të tyre. 1.Vendosja e pritshmërive shumë të mëdha: Ju mund të keni dëgjuar për fëmijë që flenë shumë dhe nuk zgjohen natën dhe habiteni pse kjo nuk ndodh me fëmijën tuaj. Është e rëndësishme të kuptoni dhe pranoni se çdo fëmijë është i ndryshëm nga tjetri dhe për rrjedhojë edhe zakonet e tyre të gjumit ndryshojnë 2.E vini fëmijën në gjumë shumë vonë: Kur ju keni qenë në punë gjatë gjithë ditës, mund të jetë joshëse ta mbani fëmijën tuaj zgjuar në mënyrë që të mund të kaloni më shumë kohë me të. Ose ndoshta shpresoni se do të lodhet e do ta zëjë gjumi kollaj. Por mos prisni derisa fëmija të jetë shumë i përgjumur. Edhe 15 ose 20 minuta gjumë shtesë mund të bëjë shumë diferencë. 3.E vini në gjumë në lëvizje: Kjo është një praktikë e lodhshme dhe nuk këshillohet të përdoret për të vënë fëmijën në gjumë. 4.E stimuloni shumë para gjumit: Ju mund t’i jepni fëmijës celularin, shumë lodra, muzikë e drita për ta zbavitur. Nëse gjithë këto i tërheqin vëmendjen, fëmija do të vazhdojë të qëndrojë zgjuar, pa kuptuar se ka ardhur nata. 5.Nuk respektoni rutinën e fëmijës: Të pasurit një sërë aktivitetesh qetësuese, të kënaqshme para gjumit, është e rëndësishme, pasi përgatit fëmijën për gjumë. Ju mund të krijoni çdo rutinë që ju pëlqen për fëmijën tuaj. Vetëm sigurohuni që kjo është një seri hapash relaksuese që ndodhin në të njëjtën mënyrë në të njëjtën kohë çdo natë. 6.Nuk jeni të qëndrueshëm: Kur fëmija zgjohet gjatë natës tregojini se është koha për të fjetur, nëse bën teka duke kërkuar diçka tjetër, mos e lejoni në orarin e gjumit. Thojini jo dhe tregohuni të qëndrueshëm në sjelljen tuaj, pa u tërhequr

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

RRI SHLIRE - E ftuar aktorja Teuta Sadiku

RRI SHLIRE - E ftuar aktorja Teuta Sadiku

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë