TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Konsumimi i lakrës dhe brokolit e parandalon kancerin

August 17, 2018

Konsumimi i perimeve si lakra dhe brokoli mund të ndihmojnë në parandalimin e zhvillimit të kancerit në zorrë të trashë, thotë një studim i ri. Hulumtimet e kryera nga Instituti Francis Crisk në Londër kanë zbuluar se disa kimikale që prodhohen në këto perime mund ta zvogëlojnë inflamacionin në lukth dhe zorrë, kësisoj duke i ulur rreziqet për kancer në zorrë të trashë. Studimi, i cili është publikuar në revistën mjekësore ‘Immunity’, ka eksploruar përfitimet shëndetësore të një diete të pasur me indol-3-karbinol (I3C). I3C prodhohet në trup kur perimet nga klasa Brassica treten. Perimet e tilla përfshijnë brokolin, lakrën, lulelakrën, etj. Përmes eksperimenteve të ndryshme, shkencëtarët kanë zbuluar se prezenca e I3C-së është e aftë ta parandalojë inflamacionin e zorrës së trashë dhe kancerin duke e aktivizuar një proteinë të quajtur AHR.  

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

Kadiri James - Ylli i ri shqiptar ne Canada

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë

Donatoret