TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Korrigjimi i Kufijve, Koçijançiç: Kosovës dhe Serbisë t’iu jepet hapësirë për marrëveshje

August 27, 2018

Tre ditë pasi këshilltari amerikan i sigurisë kombëtare John Bolton e bëri të qartë publikisht se Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk e kundërshtojnë rregullimin e territoreve nëse Prishtina dhe Beogradi gjejnë një marrëveshje, e theksoi se po kështu se mendon se në një rast te tille, askush në BE nuk do të bëhej pengesë. Në njëjtën linjë vjen edhe deklarata e zëdhënëses së Komisionit Europian Maja Koçijançiç, e cila thekson se “në një rast të tillë, askush në BE- gjithashtu nuk do te behej pengese”.
Koçijançiç doli me deklaratën se “KE vlerëson që Kosovës dhe Serbisë duhet t’iu jepet hapësira për t’u marrë vesh mbi përmbajtjen e marrëveshjes se normalizimit të marrëdhënieve mes tyre. Si ndërmjetësues i dialogut, blloku” – theksoi Koçijançiç, -“nuk mund t’i komentojë elementet e mundshme të marrëveshjes, por do të vazhdojë të punojë në mënyrë intensive me të dyja palët për arritjen e një ujdie gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme, e cila të mbështetet nga bashkësia ndërkombëtare”

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

Kadiri James - Ylli i ri shqiptar ne Canada

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë