TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Qeveria e Çekisë: Nuk kemi arsye të tërheqim njohjen e Kosovës

September 11, 2019

Ministri i Jashtëm çek Tomas Petriçek tha sot se nuk sheh ndonjë arsye pse Republika Çeke do të tërhiqte njohjen e Kosovës, por do të bisedojë me presidentin Milos Zeman i cili dëshiron të ngrejë çështjen e tërheqjes së njohjes së Çekisë sepse nuk i pëlqen Kosova, raporton Danas, “Megjithëse nuk shoh ndonjë arsye për një debat të tillë në këtë kohë, sepse situata në Ballkan nuk ka ndryshuar në mënyrë dramatike, unë do të jem i lumtur të diskutoj mendimin e tij me presidentin. Republika Çeke mbështet vendet e Ballkanit Perëndimor, përfshirë Serbinë në rrugën e saj drejt Bashkimit Evropian. Ne e njohëm Kosovën në vitin 2008 dhe është në interes të sigurisë sonë dhe transparencës së politikës sonë të jashtme të mos ndryshojmë asgjë atje”, tha Petriçek për gazetën çeke Pravo. Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve të Parlamentit çek Radek Vondracek tha në lidhje me deklaratën e Zemanit në Beograd se presidenti Zeman kishte prezantuar vetëm mendimin e tij, të cilin ai tashmë e përfaqëson aq gjatë dhe e kupton atë, por që Republika Çeke më parë duhet të mbështesë dialogun dhe bashkëpunimin në Ballkanin Perëndimor. “Tërheqja e njohjes është çështje për çdo shtet sovran, siç është edhe njohja. Por nuk mendoj se do të lëvizte apo zgjidhej disi pozitivisht situata në Kosovë”, tha Vondracek, nga partia qeverisëse ANO. Kryetari i Dhomës së Sipërme të Senatit, Jaroslav Kubera, tha sot se kjo do të ishte një debat për asgjë, sepse presidenti Zeman deklaroi atë vetëm që t’iu pëlqente serbëve dhe nuk ka fuqi të bëjë asgjë në lidhje me të.

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

Kadiri James - Ylli i ri shqiptar ne Canada

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë