TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Shërojeni marramendjen për një minutë me ndihmën e kësaj teknike të thjeshtë

August 17, 2018

Gjatë ditëve të verës shpesh na ndodh që të kemi marramendje. Qoftë për shkak të shtypjes së ulët të motit, marramendja verës është më e shpeshtë se gjatë ditëve të ftohta, sepse jemi të ekspozuar kushteve ekstreme të motit. Ekziston zgjidhja ideale për këtë problem që është shumë e thjeshtë. E gjitha që duhet të bëni është që të uleni në dysheme dhe të mbështeteni në gjunjë. Shikoni në dysheme disa sekonda, do të ndieni marramendje dhe pastaj lëshojeni kokën në dysheme sikur bëheni gati të bëni rrotullimin përpara. Në këtë pozitë ktheni kokën në atë anë në të cilën ndieni më shumë marramendje dhe shikoni bërrylin tuaj. Nëse ndieni marramendje, qëndroni në këtë pozitë derisa marramendja të pushojë. Shpejt ngrini kokën deri në nivel të supeve ashtu që të qëndroni paralelisht me dyshemenë. Mbani kokën të kthyer anash gjithë kohës dhe qëndroni në këtë pozitë 30 sekonda, ngadalë kthehuni në pozitën ulur. Ndoshta do të detyroheni ta përsëritni këtë ushtrim disa herë.Para se ta përsëritni ushtrimin, bëni një pauzë prej së paku 15 minutash. Nëse marramendja nuk ju kthehet, mos e përsërisni ushtrimin. Kjo është metoda ideale që të zgjidhni marramendjet afatshkurtra të cilat shfaqen papritur dhe zgjasin disa sekonda. Mund t’i ndieni kur shtriheni dhe ngriheni nga krevati ose kur ktheni kokën vrullshëm. Nëse vëreni që marramendja përsëritet dhe zgjat më shumë, patjetër shkoni te mjeku juaj    

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

Kadiri James - Ylli i ri shqiptar ne Canada

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë