TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Gjykata Themelore në Prishtinë tregon arsyen e arrestimit të tre inspektorëve komunalë

September 10, 2019

Policia e Kosovës ka njoftuar se në Prishtinë më datë 08.09.2019, në orën 15:45, me udhëzim të prokurorit janë arrestuar tre inspektorë, nën dyshimin se të njëjtit kanë shpërdoruar pozitën zyrtare. Sipas njoftimit të policisë, me vendim të prokurorit pas intervistimit tre të dyshuarit janë dërguar në mbajtje. Zëdhënësja e Gjykatës Themelorë në Prishtinë, Laureta Ulaj, në një deklaratë dhënë Telegrafit lidhur me këtë rast ka thënë se Prokuroria Themelore në Prishtinë ka ndaluar për 48 orë një person për veprën penale “Shkaktim i rrezikut të përgjithshëm”, dhe i është shqiptuar masa e arrestit shtëpiak. “Më 08.09.2019, Prokuroria Themelore në Prishtinë, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar për 48 orë një (1) person, pasi që i njëjti dyshohet se ka kryer veprën penale ‘Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm’, ndaj të njëjtit, prokurori i shtetit ka ushtruar kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit, me ç’ rast Gjykata Themelore në Prishtinë, i ka shqiptuar masën e arrestit shtëpiak”, ka thënë ajo. Ndërsa Ulaj ka thënë se ky rast ka të bëjë me shembjen e dheut në rrugën “Nekibe Kelmendi” në Hajvali. “Lidhur me rastin e njëjtë, më 09.09.2019, me urdhër të prokurorit kujdestar, janë ndaluar për 48 orë tre (3) persona, pasi që të njëjtit dyshohen se kanë kryer veprën penale ‘Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’. Rasti ka të bëjë me shembjen e dheut në rrugën ‘Nekibe Kelmendi’ në Hajvali. Nga dëmtimi i rrugës për në Pallatin e Drejtësisë, e cila me mihjen përskaj rrugës është dëmtuar në atë masë sa që është e pakalueshme dhe në çdo moment paraqet rrezik për trafikun rrugor”, ka thënë Ulaj. Sipas saj, Inspektoriati Komunal i Prishtinës është njoftuar për të parandaluar shembjen e rrugës. “Po ashtu, ju njoftojmë se para dy muajve nga Prokuroria Themelore në Prishtinë, është lajmëruar Inspektorati Komunal i Prishtinës, mirëpo nga ajo kohë e deri më sot nuk është marrë ndonjë veprim për të parandaluar shembjen e rrugës, me ç’ rast ka rezultuar me veprimet e lartcekura nga prokuroria”, ka thënë ajo. Ndryshe drejtori i Inspektoriatit në Komunën e Prishtinës, Adonis Tahiri, në një deklaratë për Telegrafin ka thënë se nuk kanë njoftim zyrtar për ndalimin e inspektorëve. “Nga mediat kemi marr vesh që janë ndaluar për 48 orë, nuk kemi njoftim zyrtar. Mbase prokuroria mund të jep më shumë detaje”, ka thënë ai

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

RRI SHLIRE - E ftuar aktorja Teuta Sadiku

RRI SHLIRE - E ftuar aktorja Teuta Sadiku

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë