TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Si ta nxirrni më thjesht tepricën e ujit nga veshët

August 17, 2018

Shpesh pas larjes ose dushit mbetet pak ujë në veshë. Kjo pos që nuk është ndjenjë e këndshme, mund të shkaktojë edhe infeksione. Me këto shtatë truqe shpejt do t’i zgjidhni ato telashe. Nëse nuk mundeni dhe nëse ndieni dhembje, patjetër shkoni te mjeku

Rregullojeni në shkallën më të vogël dhe vendoseni 30 centimetra larg nga veshi. Ajri i ngrohtë do të nxisë avullimin e ujit nga veshi. Kërceni në njërën këmbë. Lakojeni kokën në të njëjtën anë në të cilën veshi është plot ujë. Me këta artikuj do të mund ta hiqni ujin nga veshët: Bëni pika nga alkooli dhe uthulla Kjo përzierje do ta lirojë kalimin e ujit nga veshët dhe do të pengojë infeksionin. Procedura është e thjeshtë. Në një shishe qitni gjysmë alkool dhe gjysmë uthull, dhe me kulluese qitni disa pika në vesh. Kullojeni duke e lëvizur kokën. Këtë nuk bën ta praktikoni nëse ju është lënduar membrana e timpanit. Bëni vakuum në vesh Shtypeni me shuplakë veshin nga i cili nuk kullon uji. Shtypni derisa të bëni vakum të butë për nxjerrjen e ujit. Vakuumin mund ta bëni edhe me gisht. Ktheni veshin poshtë, futeni gishtin në të dhe shpejt nxirreni jashtë. Thani veshin me ajër të ngrohtë. Përdorni tharësen e flokëve

Qëndroni në njërën këmbë dhe kërceni Njëkohësisht tërhiqeni laprën e veshit, sepse kjo mund të zgjerojë pak kanalin e veshit. Nëse nuk dëshironi të kërceni, provoni të lakoni kokën dhe të tërhiqni laprën. Shtrijuni dhe llogarisni në gravitacion Shtrijuni në stomak dhe nga poshtë ktheni veshin i cili është plot me ujë. Qëndroni disa minuta. Mund të ndodhë që gravitacioni të bëjë të veten dhe uji të rrjedhë nëpër vrimë. Përtypuni ose bëni sikur jeni duke përtypur Eshtrat e nofullës janë afër veshëve dhe lëvizjet sikur jemi duke përtypur ushqimin mund të ndihmojnë. Hani diçka, futni çamçakëzin në gojë ose thjesht improvizoni. Njëkohësisht lakoni kokën nga poshtë me veshin i cili nuk ka ujë, dhe vrullshëm kthejeni në anën tjetër. Provoni të gogësini Edhe gogësima ndihmon si edhe përtypa, sepse eshtrat përreth veshëve lëvizin. Kjo mund të sjellë lehtësim.

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

RRI SHLIRE - E ftuar aktorja Teuta Sadiku

RRI SHLIRE - E ftuar aktorja Teuta Sadiku

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë