TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Pija ‘më e mirë’ për diabetin – ul nivelet e larta të sheqerit në gjak me 30 për qind

September 2, 2022

Diabeti i tipit 2 mund të jetë i mirë ose shkatërrues në varësi të mënyrës se si reagoni ndaj tij. Nëse thjesht zgjidhni të injoroni nivelet e larta të sheqerit në gjak – kërcënimi kryesor që vjen nga diabeti i tipit 2 – atëherë jeni në telashe të mëdha. Megjithatë, nëse ndërmerrni hapa për t’i kontrolluar ato, diabeti i tipit 2 vështirë se ndikon në jetën tuaj. Me këtë në mendje, një pije ia kalon të gjitha të tjerave: ujin Sipas Diabetes UK, uji është pija “më e mirë e gjithanshme” për njerëzit me diabet. Diabetes.co.uk pajtohet: “Meqenëse uji nuk përmban karbohidrate ose kalori, ai është pija perfekte për njerëzit me diabet”. Studimet kanë treguar gjithashtu se pirja e ujit mund të ndihmojë në kontrollin e niveleve të glukozës (sheqerit) në gjak. Gjetjet nga një studim i dukshëm, i botuar në revistën Diabetes Care, sugjeruan se kur marrja e ujit rritet, kjo mund të parandalojë ose vonojë fillimin e hiperglicemisë (sheqerit të lartë në gjak) dhe diabetit pasues. Pjesëmarrësit që konsumonin më shumë se një litër ujë në ditë kishin një rrezik 28 për qind më të ulët të zhvillimit të hiperglicemisë së re, krahasuar me ata që pinin më pak se 500 mililitra ujë në ditë. Studiuesit theksuan gjithashtu hormonin vazopresinë – i cili rritet kur ndodh dehidrimi – si një faktor rreziku të mundshëm për hipergliceminë dhe diabetin. Autorët arritën në përfundimin se rritja e marrjes së ujit mund të zvogëlojë gjasat e rritjes së niveleve të vazopresinës

Evente nga Diaspora

Video Prezantime

Artan Gashi – Ndasht

Toplista TVR

Zvicer: DIASPORA FEST organizuar nga Televizioni TvR Femijet e shkolles se vallezimit SHOTA

Profile nga Diaspora

#
era trans
Më Shumë

Donatoret